主頁 > Servo > BlueBird BMS-630MG

BlueBird BMS-630MG

這兩天在試 PS2 Adapter 的時侯,在試時用左 BlueBird 的 630MG,但很不小心把其中一隻 630MG 燒左,唔係咁黑仔呀,析開睇下發覺好似得條電阻有事,第二日出去配番條電阻又得了,根據觀察呢條電阻作用原來好利害,應該係好似一條 Fuse 咁,但係佢的作用係用來吸熱,如果摩打過熱或 signal 有問題時,首先會燒電阻先,唔知照觀察啱唔啱呢?
另外 Dr. Victor 唔識寫點樣由 PS2 手制另到隻 Servo 轉,請問有冇 Sample 呢?
廣告
分類:Servo 標籤:
  1. Victor
    六月 5, 2008 at 11:13 下午

    Keith,Do go to Forum for the demo program!Victor

  2. BloodKeith
    六月 6, 2008 at 2:02 上午

    Thanks Dr. Victor

  1. No trackbacks yet.

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: