主頁 > AutoCad, Inventor > AutoCad 與刀模

AutoCad 與刀模


 

今日因為工作上的關係,終於的起心肝裝番個 AutoCad 2009 啦,諗番起學 AutoCad 的時侯,當時我仲好年輕,17
歲的那年,晚晚在電腦面前學習當時的 AutoCad R12 Dos 版,漸漸學左 1 個月已經知道大概用法,歲月一路前進,AutoCad 亦由 R12
轉入 R13 Windows 3.1 版本,之後大多用 R14 再轉用 2000,跟住就放低左無用幾年啦,今日再用番 2009
版本,發覺版面轉變好大,爭 D 唔識用,好彩在出圖方面有天份的我,經過一個鐘之後又上手啦。


而至於刀模方面,只要用 Inventor 畫的 Parts 就可以在 AutoCad 上出到刀模了。

廣告
分類:AutoCad, Inventor 標籤:,
  1. RWU
    六月 3, 2008 at 6:09 上午

    嘩! 你整咁快我點追呀? 我仲未劃完喎~ 唯有係部CNC機掛個維收牌囉! …….學你講吓笑啦!

  2. BloodKeith
    六月 3, 2008 at 8:47 下午

    千奇唔好 , 最多下次攞隻柔王丸比你啦

  1. No trackbacks yet.

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: