主頁 > 未分類 > 天氣的錯

天氣的錯

SANY0202_resize

其實這一個新產品是充電式暖手蛋,有兩個温度選擇,在這個季節都幾啱用,
由其是這幾天正在山頂開工,上到山一片大霧,前面五米都見唔到,可以話係冬天時令產品。
 
另外想講一件事,這幾天香港特別冰冷,無論係天氣定人都係,點解咁講呢?
相信各位都知最近的照片風波,由網上炒作到報章雜誌,大多數人都為左八卦,作為茶餘飯後的話題,
無論照片是真是假都反影出人的冷血,為何冷血?咁多頭條唔寫,走去寫一兩張照片,
點解唔寫下 " 內地大雪温總承諾民工返鄉意願 ",點解唔關心一下民生動向而去關心照片張數?
呢 D 本地報章的奇怪現像,實在另人汗顏,唔通真係天氣的錯,令到心同腦都被冰封,變成冷血動物?
但要一讚無線新聞,照片報導可以話很小,就連八卦的東張西望及事必關己都只係輕輕帶過,
返而真係報重要新聞,好Good。
 
另外內地大雪,睇到真係騖險,溫總話我們正在修理電網,修好以後火車就能開了,
可見到內地發電電網及火車網的不濟,咁大個電力系統,如何修?
以前有一個前輩 ( 佢係在內地山區做發電機的 ) 同我講過,內地山區電力並唔係由發電廠供電的,
係由糞便去供電的,咁倒不如叫 D 民工去下廁所用呢套系統,可能仲快返到鄉下,
點都好,希望內地快 D 有番電,起碼 D 菜唔駛加價。
廣告
分類:未分類
  1. 仍無迴響。
  1. No trackbacks yet.

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: