主頁 > 開心的日本鐵道之旅 > 開心的日本鐵道之旅 06

開心的日本鐵道之旅 06

終於接近旅程的尾聲 , 1月3日基本上全日時間都比晒老婆大人 , 一早起身已去在築地漁市場 , 但因為新年假未開市 , 只好在築地魚市場食站食海鮮飯 ,
及去左食壽司 , 都好好食 , 跟住就陪老婆大人朝聖 , 去左滴滴尼買野 , 然後又去左汐留麵包超人店買野 , 好彩汐留有個哈爾大鐘影下相 ,
跟住又新宿、涉谷、原宿等等 … 總之係超忙 Shopping Day 啦 , 但我最記得就係午餐食左豚肉及蝦天婦羅 , 晚餐食左個日式撈麵。

1月4日要離開之前 , 當然唔會放過最後行街街機會啦 , 最重要係响池袋
JR北口附近塭到間新鮮生果店 , 等緊老闆 Pack 生果時 , 仲請我地食和果子同飲咖啡 , 咁就離開日本了。


築地漁市場的站食海鮮飯
哈爾大鐘

哈爾大鐘內的人物 ( 上 )

哈爾大鐘腳部 ( 左 )

炸蝦天婦羅 豚肉天婦羅
地鐵上的廣告 ,
如果未結婚的朋友可試下 , 上面寫 " 無料 " 架 , 即是免費呀。
日式撈麵

BloodKeith
的戰利品 : 有 Lego , Robot One 12th DVD , Air Pump , PSD Sensor , Servo Horn ,
R-Blue T-shirt ,

P.S. R & Victor 幾時比 T-shirt 你地好 ? Victor 幫我試粒
PSD Sensor 得唔得?

老婆大人的戰利品
, T 字瓜都係 2000 Yen 咋 , 好甜架

廣告
  1. 仍無迴響。
  1. No trackbacks yet.

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: