主頁 > 開心的日本鐵道之旅 > 開心的日本鐵道之旅 05

開心的日本鐵道之旅 05

08年 1月 1日離開青森 , 乘新幹線走回盛岡 , 走進盛岡的公園 , 欣賞一下盛岡雪後的景色 , 影下相行行下 , 已經半日了 , 今次午餐食左麥當奴 , 你無睇錯 , 真係麥當奴 , 唔好以為有冇搞錯 , 山長水遠去到日本食麥當奴 , 日本麥當奴有一種包係香港無的 , 呢個就係蝦漢堡了 , 咬落去煆肉爽口新鮮 , 爽到 ~~~ 好味呀呀 ~~~ , 有機會不防試下 , 再遊多一陣 , 又食晚飯 , 今次都無乜選錯 , 就係走左去食一口蕎麥麵啦 , 即是好似玩勁食大賽果 d , 不停食 , 不停食 , 食到你叫停為止 , 我就食左 X 碗 ,
盛岡公園雪景
兩個雪地上的人影 哈哈哈 ~~~~ 蝦漢堡
雪山遠景 我食左 54 碗一口蕎麥麵 , 都仲未飽
係盛岡過左一晚後 , 1月2日乘 Hayate 號返落東京啦 , 放好晒行李後 , 急急出去行街街 , 由於重係新年關係 , 市面上重有好多福袋 , 行人仲好多 , 走入百貨公司的玩具部 , 發覺有 Lego 福袋 , 夠份量之餘而且只係 5000 Yen , 咁就即時失守了 , 行到咁上下 , 差不多時間去秋葉原的 Robot 王國了 , 到達秋葉原 , 好難先找到本店 , 但入裹面一睇全部電腦野 , Robot 都唔見一隻 , 好彩老婆大人見到門口有張地圖 , 原來王國唔係本店 , 根據地圖好快就入左王國了 , 咁 D $$ 又飛走 d 了。
Hayata 號 原來 Plen 的 Size 唔太細的 , 及 RB2000
帶得走就好啦
第日整隻玩下先 PF01 及 i-sobot

廣告
  1. Victor
    一月 10, 2008 at 3:16 下午

    WHAT!!! 54 portions of noodles still not enough!!! Must be very very tiny then!Vic

  2. BloodKeith
    一月 10, 2008 at 3:30 下午

    係呀 Victor  , 我大食呀麻 , 即是食左 54 啖 " 一口蕎麥麵 "

  1. No trackbacks yet.

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: