主頁 > BloodKeith, 機械人, 機械人繪圖, 機械人製作, 機械人設計 > BloodKeith / 大飛 Crossover Servo Mount

BloodKeith / 大飛 Crossover Servo Mount

  今星期屋企條寬頻線時常斷線 , 不斷又 online / offline 咁 , 真係玩死 , 最慘係仲要 load 片上 youtube , 而且得果 25k , 真係用個 56k 都快過佢 , 而且星期六 isp 先來整 , 真係想 #@xyz 個 isp , 

轉入正題 , 上星期收到 “大飛" Servo Mount 的設計圖後 , 今個星期有時間幫 “大飛" 做了 , “大飛" 是用 solidworks 設計這 Servo mount 的 , 而我是用 Inventor 將這立體轉展開圖的 , 首先在 1mm 鋁板上 mark 上所有摺線及鑽孔位 , 綠色部份為不要的地方 .

唔講咁多 , 去片 
   
影片一  影片二 
   
影片三  影片四 
最後打磨完成 , 及影番張相 , 似唔似用機械車床 / 冼床做出來呢 ? 
   
廣告
  1. Victor
    六月 8, 2007 at 3:41 上午

    Awesome! What a Craftmanship!

  2. RWU
    六月 8, 2007 at 7:07 上午

    Hey! Keith, please let bigfei to do the rest mount, he need to learn how to make it by himself! But your workmanship is SUPER!

  3. BloodKeith
    六月 8, 2007 at 8:31 下午

    Victor & R , Thanks , I will give the servo mount to bigfei , this just the sample for him , the video
    is the reference for him or anyone want to make the parts with the aluminum.

  4. Brian
    六月 9, 2007 at 3:25 上午

    冇得頂呀!
     

  5. iRobot
    六月 9, 2007 at 3:41 上午

    好有趣啊!!大開眼界,謝謝分享。

  6. BloodKeith
    六月 9, 2007 at 5:25 上午

    Thanks , iRobot 及 無名氏 , 得閑多 D 來 ,
    P.S. iRobot 你的車床幾時有得參觀下 ?

  1. No trackbacks yet.

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: